Szükség volna már Magyarországon is egy normális baloldali pártra?

Sokszor hallom ezt az érdekes gondolatot általam értékesnek tartott fideszes emberektől is. Teljes értetlenséggel szoktam fogadni. Mi lehet ugyanis normális a baloldaliságban?

Értsük végre meg, hogy a baloldal természetes létállapota, hogy sosem lehet normális. Ez az egész gondolat olyan abszurd, mintha kényelmes kavicsra vágynátok a cipőben. A kavics dolga pontosan az, hogy olyan helyre fúrja be magát, ahol semmi keresnivalója, és a helyzet egyedüli megoldása az, ha a megfelelő döntés meghozása után egy nyugodt, határozott mozdulattal levesszük a cipőt, megkeressük, és elhajítjuk a fenébe a kis rohadékot. 

A baloldallal kapcsolatban pontosan ugyanez a helyzet.

Amióta csak megvannak, programjuk és teljesítményük mindig ugyanaz. Szociális uszítással társadalmi békétlenség keltése. Világháborúk végére kivárás, majd befolyásos külföldi támogatók révén társadalmi felhatalmazás nélküli hatalomba csusszanás. A hatalomban aztán megkezdődhet a szociális uszítással elért társadalmi békétlenség csillapítása, amire a legnemesebb eszméjük mind a mai napig a nagymagyar hófehér középosztály szisztematikus anyagi kifosztása.

Amikor ez a folyamat is kész, és a társadalom minden rétege kifosztott, akkor következhet az elfölötti értetlenkedésük és busongásuk, hogy az izgalmas társadalmi kísérlet mégse sikerült, tehát ez nem is igazi szocializmus volt, és most próbáljuk meg mind együtt újra…

Aki ezekben bármiféle jó lehetőségét látja, az nem értette meg az egész létük értelmét.

A folyamat melyik pontján várnánk tőlük mégis, hogy normálisak legyenek? Tök mókás lenne egy vadiúj, európai szociáldemokrata párt, olyan szövegekkel, hogy „Fizessenek a gazdagok, de mégse olyan sokat?” „Több pénzt az embereknek, de azért annyival mégse többet?” Nevetséges lenne, ugye?

A másik problémám, hogy ugyan mi értelme lenne, ha esetleg mégis létezhetne elméleti lehetőségként, hogy lehet normális egy baloldali párt. Jelenleg hogy érzitek, mit nem tud elég jól doktor Miniszterelnök Úr, amiben égető szüksége lenne egy remek kis baloldali párt üdítő gondolataira meg egyedi képességeire? Gyakorlatilag 3 év alatt helyrehozta azt, amire a kommunisták 40+20 év alatt sose voltak képesek, vagy egyenesen meg se próbálták. Azóta meg élvezzük az ebből következő olyan extrákat, amelyek a kommunisták uralma alatt sose voltak, és csak itt számítanak extrának, máshol normálisnak tekinthetők. Olyasmikre gondolok itt, mint pénzügyi egyensúly, államadósság-szerkezet, közlekedés, haderőfejlesztés, külpolitikai érdekképviselet és nemzeti öntudat építése. 

 • Tényleg az volna a helyzet, hogy doktor Nemzetgazdasági-Miniszter Úr és doktor Jegybankelnök Úr nem ért elég jól a szakmájához, és egy kicsikét jobb Petschnig Mária Zita tanácsaira szorulna?
 • Esetleg Surányi ismét eladhatná színes gombokért azt az aranyat, amit  doktor Nemzetgazdasági-Miniszter Úr és doktor Jegybankelnök Úr kiváló munkájuk következtében megszereztünk?
 • Tarlós István sajnos túl hamar helyrehozta a liberális kommunisták által szétzüllesztett BKV-t, de most, egy kicsikét jobb Demszky Gábor révén végre igazán jó lehetne az egész?
 • Egy picikét jobb Szekeres Imre a ritka józan pillanatai egyikében végre olyan harceszközök nevét súghatja Németh Szilárd fülébe, amelyekre eddig ő nem is gondolt, és sokkal jobbak azoknál, amelyeket most sorra veszünk, az MSZP-SZDSZ vezette szörnyűséges évekkel ellentétben?
 • Külgazdasági- és Külügyminiszter Úr és bizonyára fontos tippeket kaphatna a megfésülködött Kócos Asszonytól, hogyan nyalhatna be ismét meleg szarig a magyar kisebbségeit a Fidesz kormányra kerüléséig büntetlenül sanyargató kisantantnak?
 • Ja, és Kovács László meg Lendvai Ildikó egy kicsit jobb kiadása is biztos tudja, hogy hogyan merhetnénk így nagyobban is egy kisebbek lenni…

Felejtsük el hát végre ezt az irreális butaságot, és arra az egy dologra figyeljünk, hogy ezek a kártevők soha többé ne kerülhessenek kormányra Magyarországon. Kérjék meg a tulajdonosaikat, hogy kormányozgathassanak egy ukrán tartományt. Ott mostanában úgyis van igény ilyesmire. Aztán, majd, ha azt felvirágoztatták… Na, akkor se jöhessenek ide vissza, soha többé!

Facebook hozzászólások

  Kurtz ezredes

Avatar

16 hozzászólás

 1. Avatar

  Nincs szükség baloldalra. Orbán Viktor az egyetlen igazság!

 2. Avatar

  Pont ugyanezt írtam egy korábbi hozzászólásomban. Úgy látszik egy rugóra jár az agyunk a szerzővel. Ha véletlenül mégsem, akkor viszont igényt tartok a jogdíjakra 🙂

 3. Avatar

  Jó, akkor mondjuk azt, hogy szükség van egy olyan baloldali pártra amelyik nem áll ki a következőkért:
  1. Nem akarja beengedni a migránsokat.
  2. Nincs kifogása a határkerítés és a védelmi haderő fejlesztése kapcsán.
  3. Magyar nemzetben gondolkodik.
  4. Testvérének tekinti a határon kívülieket.
  5. Nem akar Egyesült uniót.
  6. Nem akar fizetni az idegenek eltartására.
  7. Harcol az idegen tőke, bankok, a földek külföldiek általi elorozása ellen.
  8. Nem tűri a genderpropagandát, családban gondolkodik.
  9. Ha a magyar kultúra az elsődleges neki.

  Ha ezekben a pontokban nem támadja a kormányt, máris sikerülne elhódítania a hazaárulóktól a kisember és Orbánfóbiás szavazók jelentős részét.
  Ha emellett a nyugdíjemelés, a tőkések megadóztatása, a szakszervezeti mozgalmak, a pride betiltása, az oktatásegészségügy, a bu.zik örökbefogadási joga ellen, és a korrupció, túlzott adminisztráció ellen kampányolna, akarna magyar sport fejlesztést, – akkor lenne egy becsülendő ellenzékünk, aki a hibákra mutat rá és nem milliárdos Gyurcsánynéként a “Népért síró bús bocskoros nemes”eket megjátszva szégyenítenének meg minket magyarokat az egész világ előtt.

 4. Avatar

  Nagyon jó írás! Azonban maradjunk meg a száraz tényeknél. Baloldalra nincs szükség! A történelem bebizonyította, hogy soha nem az emberek érdekét szolgálták, hanem a nagyhatalmakat! Tehát NINCS rájuk szükség.

 5. Avatar

  Az a gond ezzel a hazaáruló ellenzékkel, hogy minden látszat ellenére van esélyük nyerni. A kisember ugyanis szívesen hallgatja a “fizessenek a gazdagok”, meg alapjövedelem meséket, és az oktatásegészségügy mindig míg a világ áll és emberek meghalnak ad elégedetlenkedő témát. Aki pedig ezzel kampányol és nyugati fizetést ígér, ha megfogadjuk az IMF, meg – azok nyilván jobban tudják, hisz náluk gazdagság van – nyugattal példálódzik, bizony egy apró ballépés mint volt a netadó, vagy az elmaradt nyugdíjemelés miatt haragudva könnyen nekik adják a stafétabotot.
  A közember nem történész, aki tudja mit veszítünk a migránsimport esetén, és nem közgazdász, hogy értse miért nem lehet nyugati bére.
  Márpedig ha a kormány jól végzi a dolgát, nincs migráns, mert nem engedi be, akkor a jólétet egyre természetesebbnek veszi, és már nem a kormánynak tulajdonítja, könnyen átadja a hatalmat a mai haladóknak.
  Akkor aztán már fújhatjuk!

  • Avatar
   Kara Kozgun

   Remete levele: Hülyét csináltam belőlők!
   Komám! Képzöld el aztat, azt gondolták ki keményfa fejükben, meg fingatnak! Az ű kis képességeikkel! No, lessétek meg madárkáim, hogy ugrik a majom a vízbe! Ostoba a maga kelepcéjibe! Béültem egy ótóba, mondtam a kormánynak, bízzon meg, magam esze szerint járjak el! Mikor a kormány megbizottságom elintéztem, meg a minisztériumi kiküldöttségem (bementem, oszt kikűdtek!) Akkora nagy ember lettem, amilyennel életükbe nem találkozott a parasztlegény válogatott!
   Mér hívatnak az elvtársak? (elvtársuk a radai rosseb, de megkövetelik a megszólítást! Úrral meg életökbe nem tanálkoztak, csak maguk fajta sült paraszttal!) Mondja maga! Mért lázít? Ugyan mivöl? A létivel! A sátrával! Mért nem takarodik, a többi, úri bitang után? Én vettem el a maguk házát, vagy maguk az enyémöt? Az nem ház! Tíz szobás kúria! Úri bűntanya vót! Anyám vót a cselédje! Mi meg vályogházba tengődtünk! (Jobb dóga vót anyádnak, apámnál, akit agyon ütettek, hozzád hasonló gazemberek, mint a ti veresmocskos világotokba! Tűle kérdezd meg, igy van é?) Hogyan tudnám a pofáját befogni? Azért megkéne ölnöd, te eljutnál a helyedre, a börtönbe! Dagadt, veresedett a feje, mint a zászlajuk! Itt nincs má, orosz, kire ráfoghatnátok, gyilkosságaitok! Robbanása helyett, keserves izzadása bűze terjengett, rég nem váltott gatyájábúl! Tán még be is szart, beszédem félelmétűl! Folytattam, te Pityke Pesta, vagy akárhogy hínak elvtásaid! Tudod-é kivagyok? Ma is kormány megbízott, és minisztériumi kiküldött, az eszem után! Te ki vónál? Kivakarózott paraszlegény, kinek dógozni nem akaródzott! Kutyának állt, akit uszítanak emberekre, harapd meg! Te megharapod! Aztán hálából agyonüt egy megharapott, mikor négykézláb keresed az utat hazafele, kocsma otthonodbúl! Ahol felejteni próbálod, mekkora gazemberek, gazember szógája lettél! Megmondom én neked, nem kell cigány jövőbe látó asszonyhoz menned! Ingyen! Kommunista Világ Marhája lettél! Parasztnak is buta voltál, embernek meg sehonnai bitang! Ettűl a másik is szélütést kapott, mint mikor a szél rácsapja a budi ajtót, majd beesik maga alá a termőfődre valóra! Megmondta a prófétátok Marx,
   Tiéd a budi, és magadnak szarsz!
   Ezt tanitá néked, Engels, Marx!
   Ha nyakig leszöl a szarba,
   Kapaszkodj, a magas élötszínvonalba!
   A szarotok szépen gyűlik, elér a pofátokig, se kiköpni se lenyelni nem fogjátok tudni! Emlékezzetek a szavamra! Idő kérdése, mint a Bódva áradása! Futni próbáltok majd, mind az ürge, mikor elönti a rétet a víz! De csak uraitok ülnek csónakba, téged visszalöknek szennyvizökbe! A felkapaszkodottak már csak effélék! Lestek rám, mint kommunistáho illik a „múlt kísértetére” amék bejárta Európát, a kommunizmus kísérlete! Akko még, én se gondoltam, kísérlet ez, mely a gazságukba belé bukik!
   Végül megunták, mint a Szabadnép félúrát, a másféle propagandát, oszt kilöktek, maguk közül! Tán még seggbe is rúgtak vóna, kedvök szerint, ha mernek! Zúgott a hülye légy üres fejökbe, mi lössz, ha megint visszagyönnek az urak? Mindezt ők fogják megszavazni! Kijózanodnak hazug álmukbó, oszt visszakövetelik a régi rendet, mint az oroszok cáratyuskát! Ennyire nevetségest csak az élet tud írni, mint amilyen bohócságba vitte bele őköt, saját karikatúra diktatúrájuk!
   2018. 01. 13.

 6. Avatar

  végülis, akkor annyit kell csinálni, hogy a Fidesz és a kormányzó párt tartson önkritikát, nézze meg, hol lehetne gyorsabban-jobban a nemzet érdekében cselekedni és meg kell valósítani azt 🙂

 7. Avatar
  Kara Kozgun

  A Remete levele: Gazemberek jubileuma elmaradt!
  Kedves Komám!
  Gondoltad vóna valaha, nem éri meg a „legfejlettebb gazember világuk” a száz esztendőt? Az állam mindig a legnagyobb aljasok kezébe csúszott, no, ebbe látom a „fejlődést”! A veres ostobák uralma után, újra a becsapott észtelen tömeggel megválasztatott reklám váteszek, azt tesznek az országgal, néppel, ami határtalan szégyentelenségük elbír!
  Kihagyás…Sok, mindenféle emberi aljasságot megtapasztaltam már életembe! Az újjabbaktúl eltátom, a bagólesőmet, mint tanyasi legény a városon, a vásárba! Leplezetlen önzés, mindenen, és mindenkin átgázolás. Az aranyborjút óhajtja mind! Áhítja, mint bolond jány, a férjhözmenést! Testvérén átgázol, kis himi-humi örökségért! Anyját, apját otthonba kűdi, hogy rozzant viskóját eladhassa! Saját kölyök se kell! Az kőtség! Legalább nem öröklik a jellemit! Nem lesz ki nyugdíjat, darab kenyeret, vagy öregotthonba belökje! Majd akkor nyűszit, mint elütött kutya az árokparton! Irgalmat se kapjon többet annál, mint ő adott szülejének! Úgy látom, az emberséghez nyomor kell! A romák a döglött disznó lakomájára, minden telepi testvér hivatalos vót! Náluk kommunizmus vót, pap, meg agitátorok nékül! Álmuk a kollektivitást illetően megvalósulni látszik! A halálba menés „kollektív” lesz! Az élet, e föld nevű sárgolyón, elpusztul miattuk, velük! Úgy jön el, mint riogató Istenük csapása Vóna! Közbe csak a természet súlyt le, a maga törvényivel! Nem bírva el szennyet, levegőben, vízben, és „Azonképpen a földön is”! Megvalósul az akarata imájok szerént!
  No, Isten megáldjon, vagy ez a sok szép pártszervezet! Választást rád bízom, azt tudd a különbség, csak gazemberségük nagyságában van!
  2017. 12. 24. Még mindig itt dekungolok, jó hely az ördög se talál rám, vagy ő is tudja a pokolravalók palotába, bárba, pártirodába, bordélyba keresendők!

 8. Avatar

  Normális és baloldali? Ezek nálunk egymást kizáró jellemzők!

 9. Avatar

  A szolidaritás csak ritka esemény lehet. Egyik ember sem tud folyamatosan segíteni a másiknak, mert akkor nem lesz saját élete. Ugyanez érvényes nagyban is. A tömegtermelés adja a jólét alapját és ezt a tőkések álmodták meg. A “letenni az asztalra” se balliberális érték. Az “elvenni az asztalról”, az igen, az a lényegük. Abból építenek, hogy valahol egy nagyobbat rombolnak. Lebomlik alattuk a szellem (erkölcs, etika,morál, közösség) és az anyag (gazdaság).

  Ma a főveszély a középosztály eltűnése egész Európában. Ez kettős szipolyozáson esik át. Egyrészt szolidárisnak kell lennie a szegényekkel, másrészt biztosítaniuk kell a gazdagok érdekeit is. Ha eltűnik a közép, ha a haranggörbéből két pupú teve lesz, akkor lesz igazán nagy baj. Leáll minden fejlődés.

 10. Avatar

  “Szükség volna már Magyarországon is egy normális baloldali pártra?”, ez költői kérdés.
  A pártok olyanok, amilyenné vezetőik teszik azokat.

  Szerintem, Magyarországon szükség arra volna, hogy a hazaárulás büntetőjogi kategóriává váljon, a megfelelő eljárásban az állampolgárság teljes vagy részleges megvonása gyorsan érvényesülhetne és az abnormálisok kiutasításuk után, eltávoznának eszméik hirdetésének finanszírozójához.

  Persze ez felveti az un “civil” szervezetek céljainak, finanszírozásának, működésének tisztességességét (integritás) és átláthatóságát (transzparencia) annak ellenőrzését, a tapasztalatok értékelését.
  Sőt a továbbiakban felvetődik, a jog vagy igazságszolgáltatás kérdését, az ez ügy(ek)ben eljáró személyek alkalmasságának, integránsságának időszakos pszichológiai vizsgálatát.

 11. Avatar

  Már van normális baloldali párt Magyarországon: a Fidesz. Egy jobb oldali pártra volna szükség, ami ellensúlyozná a liberálfasiszta élősködőket.

 12. Avatar

  Teljesen egyetértek, már régebben meg akartam ezt írni, de megelőzött a cikkíró.

  A baloldal lényege, hogy elveszi a jobb módúaktól a pénzüket, és azt odaadja a henyéknek. Aztán egy idő után összezuhan magától az egész rendszer, és akkor jöhet megint a jobboldal.

 13. Avatar

  Gratulálok, Ezredes, ismét bevitted olvasóidat az erdőbe!

 14. Avatar

  Nemcsak a baloldal döglött. Normális jobboldali párt sincs nálunk. Amit a Fidesz képvisel, annak se a konzervativizmushoz, se a kereszténységhez nincs köze.

 15. Avatar

  Normális baloldali párt, ez egy ellentmondás,egyik szo jelentése kizárja a másikat.Nem emliteném a normálist és a baloldalt
  ugyanabban a mondatban.A baloldal ugy müködik hogy erőszakkal meg akarja valositani a
  világképét, még ha ez tönkrement gazdaságot,nyomort és hullákat ereményez.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük