Újra itt a Centrum Párt

Az a fránya történelem hajlamos magát ismételni. Olvasom, hogy egy új párt tűnt fel a magyar politika önjelölt zsenikkel, rapperekkel és bringafutárkodást megunó bringafutárokkal teli porondján, és mindjárt olyan hardcore dolgokba csapna bele, mint az euró bevezetése érdekében meghirdetett népszavazási kezdeményezés. Népszavazás lehet a 2010-es évek diszkóláza, ami segítségével ismeretlen pártok akarnak választókkal ismerkedni.

A jogász végzettségű Keresztény Zoltán vezette Polgári Világ a forint helyett az eurót látná szívesen a kisnyugdíjasok bukszájában. Ez jelenleg több sebből vérző ötlet, pláne, hogy az euró bevezetésének lehetősége a közgazdász társadalmat is jelentősen megosztja, hát még az átlagembert, akinek – valljuk be, mint egykor, 2007-ben a kiváló Horn Gábor – kisebb gondja is nagyobb a fizetőeszköz cseréjénél.

Persze, tudom én, hogy remek intró lenne a politika nagyszínpadán egy népszavazási ötletet megvalósítani, arról már nem is beszélve, mi lenne, ha sikeres lenne a népszavazás, ám itt most többről és másról van szó, nem a pénzről.

Talán emlékszik a tisztelt nagyérdemű, amikor a 2002-es választást megelőzően létrejött a Kupa Mihály vezette Centrum Párt és sikeresen elszipkázott néhány százaléknyit a Fidesz szavazói közül. És lett is aztán következménye ennek: D-209, érettségi botrány, 2004. december 5., Fletó ámokfutása(i), devizahitel-csapda stb.stb.

Persze akkor és ők kijelentették, hogy ők aztán sehová sem tartoznak, ők középen állnak, hozzájuk képest a greenwich-i időzona is hamis, és sajnos ezt a hazugságot mintegy 4 % bánta is a nem baloldalon. Hátborzongató visszaemlékezni arra a jelenetre, amely valamelyik tévén volt látható akkoriban, és bemutatta, amint Medgyessy, Kuncze és (a tök független) Kupa elzarándokoltak a mindig aranyos, kedves, bölcs Göncz Árpádhoz tanácsokért. És Árpi bácsi bazsalyogva segített, legalábbis mondott ezt-azt a megfáradt vándoroknak, akik éltek-haltak azért, hogy e sokat szenvedett országot megszabadítsák a gonosz Orbán-rezsimtől.

Sajnos sikerült is nekik.

Mi is hibáztunk: elhittük, hogy győzünk, hogy először a rendszerváltoztatást követően újrázni fog egy politikai erő, mivel az eredmények (Széchenyi terv, családtámogató intézkedések, csökkenő infláció, diákhitel stb.) önmagukért beszélnek, és hogy nyugodtan mehetünk a telekre fát metszeni, nélkülünk is menni fog. Hát nem ment. És most sem fog menni, ha elhisszük, hogy a kedvező gazdasági mutatók, a minimális infláció, a nemzetközi szakma által óriási sikernek értékelt FINA VB és a vele járó gazdasági fellendülés, a V4-ek határozott sikere, a növekvő pedagógus bérek és a nyugdíjak, illetve a migráns-kérdésben kikerülhetetlen magyar miniszterelnök pozitív megítélése elég lesz.

Azért jött létre a Polgári Világ, hogy a Fidesz 2018-ban ne kerüljön többsége a parlamentben, vagyis megint a bukottak, a nemzetközi pénzek hazai helytartói, a merjünk kicsik lenni emberkék kerüljenek kormányra. Ezért van szükség arra, hogy MINDENKI elmenjen jövő tavasszal választani és megfelelően döntsön, józanul, a saját jövőnk érdekében.

Asszem, az már csak hab a tortán, hogy a teljesen független, mindendiáknakéstanárnakjólegyen, ávós nagyszülővel rendelkező Pukli István is tagja a Polgári Világnak, ezért én alig várom, hogy Gallóné, esetleg a fekete ruhás nővér, vagy éppen – ahogy ezt az ATV-ben szomorúan elmondta – a Balatont tíz éve nem látó TGM is feltűnjön a csapatban.

Facebook hozzászólások

  Alfred Stokes

Alfred Stokes

6 hozzászólás

 1. Annak csak örülök,hogy a tgm,nem látta a Balatont 10 éve. Sokat tisztult a víz. Gondolom ez miatt. (http://lovasistvan.hu/2017/08/15/all-a-bal-svajc-es-izrael-kozott-tusolni-kuldtek-a-zsido-szallovendegeket/)
  Az újabb (centrumpárt) PVC,meg lehet hogy későn látta meg a napvilágot.
  Amúgy ez a második párt,amit a gyurcsányi létrehozott. A rosszabbikról,már tudjuk,hogy mennyire jobboldali,illetve középpárt. (Remélhetőleg el fogja érni a mikropárt megnevezést…Ez csupán remény,s nem biztos,hogy így lesz)
  Ezekről,már előre sejtjük,hogy micsodák. Látván a KÉSZ baromságot. Pl Euró…

  • Gáspár Anett

   Nagyon sokan tülekednek ott “középen”, ami ugye a szélbal.
   Dácid annyira középen állt, hogy 2010-ben felajánlotta magát (mert kb. már csak ős és herényi Heréniy volt maga párt) az SZDSZ-nek.
   Oszt lőn reggelt, meg lőn estve, oszt jóccakát.
   😀

 2. Gáspár Anett

  Levélváltás. Lépésváltás bottal, totyogóban.
  Dávid Ibolya is játszik? 🙂

 3. Gáspár Anett

  “s hogy nyugodtan mehetünk a telekre fát metszeni, nélkülünk is menni fog.”

  Nemcsak ezért nem ment.
  Azért sem, mert akkor még a Fidesz is tele volt pofátlankodó “technokratákkal”, mint Újbuda polgármestere és alpolgármestere, no meg a gerinctelen Pokorni, aki félre is toltak szépen a sufniba.

 4. 2018 tavaszán minden hazaszerető magyarnak a jelenlegi irány folytatására kell szavaznia! Ha nem Orbán Viktor csapata fog kormányozni, az ország megy a levesbe…

 5. Lop Orban is, de kozben magyar uton a magyar. Es ez a nem mindegy. Felolem szijjartostul elviheti oket a forgoszel de az irany maradjon: igy ujra a fideszre szavazok. Soha tobbet nem akarok a kormanyban latni avos unokakat / magyargyuloloket / stb.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.