Ungarische Gulyás

(Névmisztikai varázsírás)

Hazánk legnagyobb oximoronja, Hazaszerető Gulyás Márton jól megszívta Amszterdamban. Ki tudja, talán úgy is, de így mindenképpen. Hiszen ugyan mennyi oddsot adott volna egy brit buki arra, hogy ahol ő éppen a saját országát szapulja, hirtelen felbukkan a magyar nagykövet, és az orrára koppint? Na, de az előrefelé visszavonult politikus-festőnek (hajjaj, volt már ilyen!) nemcsak a szavai és a tettei, de már maga a neve is különös összefüggésekről lebbenti fel a fátylat. Persze, csak a NER oltáránál beavatottak előtt.

Olvassuk ezt a nevet valódi, sátáni módon visszafelé! Márton! Tehát lúd. Tehát Bajnai. Hohó! Máris megvan az egyik kapcsolódási pont a bukott baloldal egyik üdvöskéjéhez. Aztán itt a Gulyás. Ami a Puskás mellett a legismertebb magyar szó szerte az univerzumban (jó, az Alfa Centaurin Pataky Attila nevét jobban ismerik, szóval a legismertebb a Földön). Ezzel a névvel, hogy Gulyás, Magyarországra rosszat mondani, kábé akkora kulturális bűncselekmény, mint ha egy Senor Taco nevű illető Mexikóból átrándulna, hogy megszorongassa Donald Trump kezét. Vagy, mintha egy Spaghetti nevű olasz azt találná mondani Franciaországban, hogy a csiga finomabb, mint a macska.

Mindazonáltal arról sem feledkezhetünk meg, hogy mi ellen ágált ez a kedves agent provocateur a holland fővárosban. Nem tévedés, és ne kezdjen el senki hágázni! Hollandia igazi fővárosa igenis Amszterdam. Akárcsak Izraelnek Jeruzsálem. És aki nem hiszi, nosza, kérdezzen meg akármelyik járókelőt hajnali egy és négy óra között a Király utca környékén!

Szóval Gulyás a választási rendszerűnket kifogásolta. Amely választási rendszer – most tessék figyelni – vegyes(!) választási rendszer! És micsoda a mi első számú, ikonikus májzsugor-keltőnk? Már legalábbis a megfizethetően pusztító kategóriában, kizárva a játékból természetesen a teszkó tengerész ízű italát. Naná, hogy a vegyes pálinka! Szóval mindenki, aki magyar, az tiszteletreméltó „vegyes” szavunkat negatív kontextusban a szájára nem veszi!

Joggal tehetjük fel a kérdést, hogy mi jöhet ezután? A pizzát a jó magyar paprikát tartalmazó ketchup helyett majd tán mustárral fogja enni nyilvánosan ez a szennyedék? Vagy majd azt találja mondani, hogy a baranta alapja nem a magyar néptánc, hanem a goa? Mert már ezen se lepődnénk meg. Ahogy szerintem ő sem lepődött meg  igazán a nagykövet felbukkanásán. Szerintem ugyanis valóban agent provocateur akció volt ez. Ez is. Ahogyan Gulyás egyetlen cselekedete sem akció. Mindegyik reakció.

Na, de mit is várnánk el egy ilyen reakciós, tubustestű ladyboy-tól?

Mondjuk, Dr. Kocsis András nagykövet megjelenése lehet, hogy mégis váratlanul érte. Legalábbis olyan értelemben, hogy nem számított direkt konfrontálódásra. Kábé, mint amikor Puzsérként elkezded teleüvölteni szénmonoxidos faszságaiddal a Mika oxigénmentes pincéjét, és hirtelen felbukkan melletted egy Huth, a józanész szkafanderében.

A különbség az, hogy amíg Puzsért még legszánalmasabb pillanatában is inkább megölelnénk, és elkísérnénk a legközelebbi szakrendelésre, addig Marcit addig taposnánk páros lábbal, amíg az utolsó vörösvérteste is ki nem bucskázik valamelyik orrlyukán, hogy aztán Che Guevara sziluett alakúra száradjon vízfestékes pólóján. Csak hát (sajnos) nem vagyunk állatok. Ezért ezt a speciális, Gulyás féle Grand Theft Auto feelinget csupán virtuálisan éljük meg, lecsukott szemhéjunk mögötti belső házimozizással.  

Már csak egy valami nem világos számomra. Hogy a nyílt társadalomnak (bocsi, ide muszáj beírnom, hogy Soros György, mert akkor Habony Árpád megduplázza a flekkdíjat)… Na, szóval, hogy a nyílt társadalomnak ezek a habzó szájúan szelíd, üvöltözve kedves szószólói miért pont a nyílt párbeszédet akarják kispórolni az egyenletből?

Mert értem én, hogy könnyebb rágalmakba áztatott baromságokat mondani úgy, hogy a megtámadott nincs jelen.

És azt is pontosan tudom, hogy az ártatlanság vélelme a jogból nem szűrődik már át a politikába. De azért mégis muszáj lenne valamiféle nemzeti minimumot tartani. Pláne egy olyannak, akinek mozgalma a Közös Ország nevet viseli. Bár a Pántlikás Kutyafasza Mozgalom név ugyanennyire fedné a valóságot.

Facebook hozzászólások

  Nahát

Avatar

14 hozzászólás

 1. Avatar

  Ilyenek a hazátlan nadragulyák. 😜🤡🐀

 2. Avatar

  Gulyás. Hadházi. Karácsony. Fekete-Győr. Juhász. Az ötfős csoportképet gazdagítja Szél, és keretezi Vona és Gyurcsány.
  Ezek az emberek politikai karakterükben olyanok, mintha egy kínai háborús filmet néznénk, és arcra a film háromnegyedében a főbb szereplőket is kevernénk. Egy (kultur)antropológus politológus sem tudná megmondani, hogy melyik miért mennyira nem az, mint a másik. Azt mondják a lovin, hogy ha egy idényben sok a jó ló , akkor nincs jó ló. Hehe.

 3. Avatar

  Gulyás (ez a Gulyás!) nem magyar.Szülei sem voltak azok, sőt nagyszülei sem, nyugodtan kijelenthetjük az egész családfára, hogy valahol Galíciában( a lengyel ukrán határon) gyökerezik.
  Tetteivel is bizonyítja ez a homunculus (családjának egésze is), hogy nem méltó a magyarok nemzetségébe…Hisz bevándorló(k)ezért is vannak oda annyira a gyilkoló hordák (terminológiájuk szerint menekültek…)befogadásáért.
  Vezérük a szintén nem magyar (csak hazánkban született!) pénzügyi spekuláns mindenkori letéteményesei.Vazallusai.
  Az idézett nagykövet úr cselekedete tiszteletre méltó, sőt ha lehetséges,követésre méltó minden olyan esetben amikor a nem magyar kommunista sorosbérencek gyalázzák hazámat butuska félrevezetett, tájékozatlan idegen emberek előtt. Kérdem én, nincs arra mód, hogy ennek a finoman mondom meleg fiatalembernek tetteit az igazságszolgáltatásunk jogi úton “rendberakja”? Ennyit ér az a bizonyos kétharmad?

  • Avatar

   Gulyás Gyula, félamatőr operatőr, az MMA tagja az apja.

  • Avatar

   Kényes kérdés , a buzis védett fajnak számít !

  • Avatar

   Kedves olszal!
   Maxi egyet értek veled. Kivéve, higy bár tudom, hogy kultúrált akartál lenni de nem bírom ki. A melegtől begörcsölök. Meleg, az a lábvíz. És az úgy is a jó. Magyarul a buzeráns a helyes kifejezés. Pajtáskodósan a buzi. Külföldiül még lehet variálni de attól még, hogy a szart ezüstpapírba csomagoljuk, attól az csak szar marad.
   Bocsi. Nem okoskodni akarok, de olyan jól estt leírni.😀

 4. Avatar
  Kovács Tamás

  …nem tetszik ez a Márton “sátánvisszafelé”… A fiam a Márton Benedek neveket kapta a keresztségben, nem ad hoc, jól átgondoltam ezt… így érhető, ha viszolygok az írás ezen részétől… Üdv. tutiblog!

 5. Avatar
  Medvefütty

  vki leírná vagy linkelné, mi a fasz történt, mert ebből a varnyogásból nem derül ki.

 6. Avatar

  Még a látványa is elborzaszt–nem hogy amit kiejt azon a mocskos száján!!!!!
  Rothadt alma—hazaáruló libsije !!!!
  Nem hiszem el hogy ne lenne mód arra hogy kiiktassák a forgalomból—-MAGYARORSZÁG SZÉGYENE !!!!!!!!!!!!

 7. Avatar

  Uborkaszezon van, ezért lehet hír, hogy ez a kis töttyedt-löttyedt kis buzi girnyó mit vartyog már megint Magyarországról, a PC-be és a füvezésbe belehülyült holland hallgatóságának, akik már házat keresnek maguknak nálunk…

 8. Avatar
  Szőke ciklon

  A sok, Magyarországot mocskoló alak között feltűnően sok a zsidó. Ez most antiszemitizmus, vagy csak a tények megállapítása, nyílt közlése? El kell azonban mondani azt is, hogy van több zsidó ismerősöm, akiket nem sorolnék a mocskolódók közé, bár a számuk egyre inkább fogyatkozik, mert néhányuk, a folyamatos uszításnak “köszönhetően” úgy érzi, hogy nekik is be kell állni a sorba, mert ezt várja tőlük a zsidóság.
  Sokszor megtapasztaltam, hogy nem szabad megbízni bennük, mert ahogy egy ismert mondás is tartalmazza:
  ” A zsidó felkínálja az esernyőjét, ha süt a nap, de azonnal visszakéri, ha esik az eső!”

  • Avatar

   Márai naplójából vett idézet:


   Csak a szemtelen és tisztességtelen emberekkel van bajom, akik között feltűnően sok a zsidó.”

 9. Avatar

  Mennyi flekkdíjat fizet ezért Habony?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük