A választások tétje az ellenzék számára: a dömper, a homokozólapát meg az üveggolyó

„Bazmeg, tesó, ha ezek nyernek, elveszik a homokozólapátunkat meg a dömperünket! És einstandolják az üveggolyóinkat is, aztán akkor mifaszt adunk a székelyeknek?”. Nagyjából így lehetne lefordítani azt a kiscsoportos őrjöngést, amit az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek lefolytattak március 15-i performance-ukban.

S mindezt Orbán Viktor egyetlen mondatára alapozva:

„A választás után természetesen elégtételt fogunk venni; erkölcsi, politikai és jogi elégtételt is.”

Igen, ez volt az a mondat, ami kiverte a biztosítékot a „20 évet a 20 évért”, és „Az Orbán kormányt börtönbe zárjuk” mondatok korábbi kijelentőinél. Orbán mondata valamiféle csillagkaput nyithatott meg náluk, amivel visszautaztak az időben, egészen a Maci csoportig.

Mással ugyanis nehéz magyarázni, hogy erre a teljesen egyszerűen értelmezhető mondatra ilyen óvodás módon reagáltak.

Mind emlékszünk rá, hogy hogyan történtek hátulgombolós korunkban a dolgok. Minden vita „Az én apukám erősebb…” példamondattal kezdődött. Ebből aztán kiderült, hogy az én apukám felemel egy autót, mire jött a replika, hogy az övé egy házat. A fokozás ugyanoda futott ki: „Az én apukám felemeli a tidet!”. Ezt már nem lehetett űberelni.  

Most erre nekünk kellene valami olyasmit mondani, hogy persze a ti apukátok, Gyuribá geci erős, de a mi apcink, Viktor, még nála is sokkal erősebb. Egy baj van ezzel. Hogy a mi ”apánkat” nem Viktornak hívják, hanem Magyarországnak.

 • Amelynek Alaptörvényére Karácsony le nem teszi az esküt.
 • Amelynek földjére Vona iráni gárdát hívna.
 • Aminek határzárát mind a DK, ind az MSZP megnyittatná, hogy migránsok tömegével árasszák el az országot.
 • Ahol az LMP azt hiszi, hogy ha kívül zöldnek teteti magát, nem tudjuk, hogy belül vörös.
 • Ahol a Momentum egy terráriumnyi lelkes idiótával akarja megdönteni a kormányt.
 • És ahol van egy olyan mozgalom, aminek neve Közös ország, és amelybe annyian se tartoznak, hogy komoly fenyegetést jelentenének három lendületesebb Kispest ultra számára.

Gyurcsány, Vona, Fekete-Győr, Szél, Karácsony, akár hasmenéses nyomik a fingóversenyen, úgy szorongták tele a nemzeti ünnepet. Ettől az egyetlen mondattól. Az elégtétel kilátásba helyezésétől. Ezek a transzaperencia lovagok és lovaginák. Akiknek minden második szava egyébiránt a győzelmük esetén az elszámoltatás, a kilátásba helyezendő pogrom.

Orbánt bilincsbe, Poltot hideg vasba, Ádert lámpvasra, Kövért IFA platóra…

És ebben a rohadt nagy diktatúrában muszáj nekünk ezeket hallgatni. Ahogy a komcsi fattyak munkásmozgalmi indulóit is a Békemenet közelében. Ahogy a Toroczkai 2.0-át játszó Rékasi gyereket a diákok élén. De még ez az utóbbi, ez a szappanoperajövevény is több morális érzékkel rendelkezik, mint az ellenzéki pártelnökök. Mert ez a gyerek legalább egy forrófejű tizenéves. Ebben az életkorban még megbocsátható, ha valaki nem bírja a piát, a kábszit, a rendszert, vagy mindhármat egyszerre.

Persze ez a fajta káosz-értékű politikai attitűd normális esetben szépen el szokott múlni, nagyjából akkor, amikor az ember az utolsó tejfogait elveszíti. Csakhogy itt csupa tejfogú, sunyi kis recskahuszárral van dolgunk. Pont azzal a fajtával, aki gyerekként az első atyai pofon után megfogadta, hogy ő sose veri majd a gyerekét. Aztán mikor valóban apa lesz, ő viszi először kurvázni meg kocsmázni, hogy bebizonyíts magának és a világnak, mekkora egy faszagyerek.

Ezek a hüllőképűek pontosan ezt csinálják. Bebizonyítják Európának, hogy ők európaibbak mindenki másnál.

Hogy anyjuk csecséből szítták magukba a liberalizmust, és hogy a szabadság, egyenlőség, testvériség alfajzott ideológiai hármasa nekik még mindig annyira fontos, hogy azért akár ölnének is.

A sajátjaikat. Gondolkodás nélkül.

Csupán azért, mert azt hiszik, ha ők nem ölnek, akkor majd őket gyilkolják halomra. Pedig az igazság az, hogy apáról fiúra, nagyapáról unokára hagyományozzák átkos nézeteiket évtizedek óta. Büntetlenül. S most a jogi, politikai, erkölcsi elégtétel egyetlen kósza említésére 0,3 mikronnyira szűkült a segglyukuk.

Szóval ezek a lelkes elnyomottak, ezek a mindhalálra üldözöttek szépen elindulhatnak a választáson, ide-oda lépkedhetnek egymás javára, és ha netán nem nyernének, élhetik tovább a tyúkszaros kis életüket. És ezt nem értik, mert nem akarják érteni. A Fidesz ellenség-kreálásával hozakodnak elő lépten, nyomon. A sorosozással. Annak ellenére, hogy náluk az orbánozás egészen pontosan 1998 óta folyamatosan és megszakítások nélkül tart. Akár kormányon van Orbán, akár nem.    

Itt élünk, így élünk. A Maci csoport jóllakott napközisei szétrettegik a nagy magyar rónát. Már-már haláltáborokat vizionálnak az újabb Fidesz-KDNP győzelem esetén. Arról elfeledkezve, hogy az ő kezükből legfeljebb a homokozólapát, a dömper, meg az üveggolyó lenne kivéve. Mert nagyjából ilyen súlyú dolgokra vannak ráhatással.

Facebook hozzászólások

  Nahát

Avatar

12 hozzászólás

 1. Avatar
  Siva táncol

  Néha-néha ugyan összekapnak az ovisok, Bandika belepisil a dömperbe, Gerike fejbe vágja Bernikét a lapátkával, aztán kibékülnek és takonybuborékot fújva rohannak Brüsszel óvó nénihez árulkodni a többiekre…:)

 2. Avatar

  Orbán ismét átlépett egy határt, amit demokráciában nem lehet. Remélem minden választó megérti végre mi a tét április 8-án.

  • Avatar

   Marvin: Te aljas böszméd lépett át egy súlyos büncselekmény2006-ban.Szemkilövető rohadék tróger! Te is egy mocskos komcsi,libsi , munkásőr vagy azokkal akik lámavasra akasztással fenyegetőznek.Ezek: épp olyan szemetek ,mint ti táborotok.-De eljön az idő amikor számot kell adnotok a mocskos fenyegetőzésetekre.Igen eljön április 8-aki amikor újra Fidesz győzelmében reménykedek.Akik mindig akasztással fenyegetőznek:azoknak is jó a rezsicsökkentés!

 3. Avatar

  Bocsánat, de én úgy emlékszem, hogy a hazudós exminiszterelnök ígért mindenféle felelősségre vonást egyik csodálatos szereplése alkalmával. Amikor a nyugger munkásőröknek tartott eligazítást a jövőt illetően.
  Aztán követte őt a nagyon erős(?) Vásárhelyi kvázi polgármester, tudják, aki átverte az ottani mesüge lakósokat, a lámpaoszlopokat emlegetve…
  Ha nem születne Magyarországon hülye, akkor is el lennénk látva hasonló értelmi képességű emberekkel bőven.
  Exportra is futná…
  Jut eszembe, Gyuri bácsinak ez nem volna üzlet? ☺☺☺

 4. Avatar
  MÉGIS USZÍTOTT

  Balliberálisok ,mint ahogy az MSZP-SZDSZ Medgyessy ,Gyurcsány és Bajnai balliberális kormányaik csinálták ismét szétlopják az országot ,nyakunkba hoznák az évente a 10 000 gazdasági migránsukat.

 5. Avatar

  „A választás után természetesen elégtételt fogunk venni, erkölcsi, politikai és jogi elégtételt is, de most nem vesztegethetjük erre sem az erőnket, sem az időnket. A támadásokat rázzuk le magunkról, mint kutya a vizet (…), csak Magyarország megvédésére fordítsuk az erőnket.” elemezni kellene a mondottakat,amiben semmi fenyegető nincs( de Orbán szavait állandóan kiforgatják,azért hogy a választók az ő (ellenzéki média+politikusok) interpretációjukban értelmezzék) mert az erkölcsi elégtétel:a választási győzelem.A politikai:az ellenzék választási veresége.Jogi:bírósági perek. Ilyen egyszerű!!! Sehol egy lámpavas,sehol egy IFA plató,sehol egy uzzi nincs a mondatban még kódoltan sem.

 6. Avatar

  Nezzetek hogy kik vannak a kepen. Ugyanis en csak olyanokat låtok akik egy lepesre vannak a halåltol. 🙂

 7. Avatar

  Ecsenyibecsey ejnye ,bejnye mennyit kaptok óránként a CEU-tól? Pakoljatok mert Bécsbe költözik Magyarország legjobb kamu egyeteme!
  A cikk egyébként korrekten megvilágitja a “tarkabarka csőcselék” (copyright-egy baloldali médiamunkás)választás előtti állapotát. Nincsenek szavak arra, hogy hová süllyedt ma az ellenzék, melynek valóban kontrollálni kellene a mindenkori kormány tevékenységét. Sehol egy rövid, érthető választási program, legalább egy A4-es iven, vagy választási szlogenek. Helyette bunkó fenyegetések, anarchikus, sikitó vagy torokhangon előadott,Rákosi/Hitlerszerü szónoklatok! Elnézve/hallgatva az mszp csinos frizuráju okoskájának március 15.-i beszédjét, nem tudtam,hogy sirjak vagy nevessek.A többi, a “győzelemre legesélyesebb” párt előtérbe tolt “arca” is riadalomra adhat okot. Sorolom: a félkegyelmü,a riadtarcu cuki (aki korábban még az iráni gárdát akarta importálni),az összevissza beszélő karácsonyi,a vénember hálózatából kiröpprenő zöld?széltyuk stb.
  Alternativa akkor lenne, ha ma Magyarországon létezne egy klasszikus értelemben vett baloldali párt, amely valódi konzisztens alternativát kinálna, de nem ugy, hogy még nem nyertek, de ápr.9.-én már mindent válogatás nélkül le akarnak dózerolni. Szerencsére, ugy tünik egyenlőre csak homokozóba való müanyag dömperük van. Ennek ellenére kiváncsian várom az mszp sikbuta képviselőjének ápr-9.-i nyilatkozatát migráció témában.

 8. Avatar

  “….náluk az orbánozás egészen pontosan 1998 óta folyamatosan és megszakítások nélkül tart, Akár kormányon van Orbán,akár nem.”Végre !!!! Valaki leírta a lényeget ! Orbán lénye és tehetsége irritálja ezeket a percpolitikusokat,az hogy ezerszer különb náluk és SOHA ,DE SOHA nem fognak a közelébe se érni.Csak őt (Orbán-t)követik kitartóan (persze mind hülye)sokan,csak az ő hívására mozdulnak meg tömegesen és csak őt erősíti meg a választók szeretete. Akár nyert,akár vesztett az emberek szerették,követték és hittek neki,pedig nem ígérgetett Kánaánt. Ez érthetetlen,gyűlöletes és üldözendő egy ilyen pl. Gyurcsány félének .

  • Avatar

   Talån azert van ez igy mert orbån nem terdel le a zsidoknak ezert sok rågalmazåst kell kiållnia es mint egy igazi uriembernem nem trågår es nem fenyeget vissza låsd a zsido Gurcsånt meg a zsido tårsait mint Vonåt meg Karåcsont.

 9. Avatar
  Tergorbuletszamitas olcson

  Nekik a let a tet

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük