Vészhelyzet Budapesten, avagy Erdogan váltotta valóra, amit még Karácsony ígért meg

Történt pedig a napokban, hogy a török szultán ismét Magyarországra látogatott. Amint már a legutóbbi, 1541. évi látogatás is, ez is egy kicsit felforgatta a város életét.

Mindenütt arról hallani, hogy a janicsárok forgalmi dugót okoztak, a keresztény magyarok nem tudtak miattuk közlekedni, és elszállított autók, kiürült utcák és lehegesztett csatornafedők kísérték a török sereg útját a csatatérré vált városban.

(A csatornafedők lehegesztését nem egészen értem, az ugyanis legfeljebb a román elitalakulat, a Vasgárda érkezése esetén lenne indokolt. Elég életszerűtlen attól tartani, hogy az elnöki repülőn észrevétlenül hazaszállítják… Ugyanakkor például az orosz látogatás idején nem hegesztették le a lányokat, pedig a 45-ös történelmi tapasztalatok alapján ez indokolt lett volna.)

Na de térjünk a lényegre, mert minket, magyarokat nem a csatornafedők sorsa érdekel. Arról van ugyanis szó, hogy az egész média félreértelmezte a helyzetet, és úgy próbálta beállítani, mintha valami tragédia történt volna a várossal. Ráadásul azzal a várossal, amelyet éppen most vett vissza a Haladás!

De hiszen éppen az ellenkezője történt: Erdogan segítségével megvalósult a Budapestiek Nagy Álma, a klímavészhelyzet!!! Bár a választás óta nem sokat hallani róla, azért a jobbak emlékezhetnek rá, hogy miket is ígért az ellenzék a fővárosiaknak karácsonyi ajándék gyanánt. Ha jól emlékszem, tömören összefoglalva, ezek kerülnek majd a fa alá, ebben a (csökkenő) fontossági sorrendben:

 1. Vészhelyzet
 2. Ingyenes közlekedés
 3. Városliget leállítása
 4. Stadionok átalakítása kórházzá

Na most lássuk be, hogy ebből az első kettő egycsapásra megvalósult! Hiszen a kiürített utakon megszűnt a széndioxid-kibocsátás, és a megbénult városban mindenki ingyen gyalogolhatott. 

Emberek, hát erre vártunk! Mi kell még?

Miért nem értékelitek a küzdelem sikerét? Legalább a régi ős-DK-sok, akiknek még megdobogtatja a szívét taxisblokád iránti nosztalgia, és akik eddig azon szomorkodtak, hogy pár éve még a 2×1 sávos lánchidat sem sikerült lezárni, legalább ők örülhetnének. Hiszen teljesült az álmuk.

Ettől fogva nincs más tennivaló, mint a sikeres próbát követően – a tapasztalatokat figyelembevéve – állandósítani és kiterjeszteni a belvárosban sikeresen vizsgázott modellt Budapest egész területére és az év minden napjára.

Az utak lezárása, és az autók elszállítása a város teljes területéről gyakorlatilag nullává teszi a város károsanyag-kibocsátását. A gyaloglás pedig ingyenes lesz, persze csak a diákoknak és a 65 év felettieknek. Ámbár azoknak nem, mert sok köztük a fideszes. A keresettel rendelkezők egy jelképes összeg (járdaterhelési díj) ellenében ingyen járhatnak mindenfelé, de a diákok teljesen ingyen mehetnek az iskola és a lakóhelyük közötti útszakaszon. (A menekültek pedig a teljes Keleti pályaudvar-M1 bevezető szakaszon ingyen gyalogolhatnak.)

Bár ez csak az első két lépés, de szükségszerűen hozza magával a következőt: ha gyalog kell az építőanyagokat odaszállítani a városligeti gigantikus építkezésekhez, akkor azok soha nem fognak elkészülni, legfeljebb száz év alatt, mint az egyiptomi piramisok, ez tehát kipipálva. 

Már csak egyetlen kérdés maradt, hogy hogyan lesz kórház a stadionokból? Ezügyben a városháza már ki is küldött egy munkacsoportot Szíriába, hogy tanulmányozza, hogy miként lehet a szükségtelen épületekből kórházat kialakítani. A gond csupán az, hogy nincs igény ennyi kórházra – ez a probléma azonban elemzők szerint, külföldi modellek alapján a tüntetések kibontakozásával megoldható.

De az élet nem habostorta! Mindent a maga idejében! Örüljünk egyelőre annak, hogy a klímavészhelyzet már megvalósult. A többi karácsonyra marad.

Facebook hozzászólások

  Schlaumeier

Avatar

28 hozzászólás

 1. Avatar

  Szakertő városvezető!

 2. Avatar

  A klímavészhelyzet csak ki lett hirdetve de nincs mögötte semmi konkrét intézkedés.
  5 évig várjunk hogy megtudjuk mi is az ami mögötte van intézkedés?
  Intézkedés nélkül ezek a szavak csak üres beszéd, luftot rúgás, levegő bokszolás, melléfogás.
  Nagyon kíváncsi leszek arra hogy mik ezek az intézkedések, és a lakosság és az autóhasználók mit fognak ehhez szólni, vagy a Budapest területén működő gyárak akik co2 kibocsátók.
  Hát tessék erre szavaztak a Budapestiek.
  Ha nem tetszik akkor kérjék a szavazás újra megtartását, az EU parlamentben ez úgyis divat.

  • Avatar

   Marhaság. A budapestiek az O1G-re szavaztak, meg arra, hogy a fideszeseknek legyen már rossz. Ha most semmiben nem változik az életük, sőt rosszabb lesz, a libsi propaganda akkor is azt eteti meg velük, hogy a karigeri elhozza a kánaánt.

   • Avatar

    Az O1G-re szavazás nem igaz.
    A mai választási rendszerben mindenhol a világon a közel 50-50% az eredmény, és ezt Budapesten a külföldi EU polgárok szavazata billentette meg.
    A B.pesti egyik 50% ami Karácsonyra szavazott, az kommunista eredetű egészen 1917 Tanácsköztársaságig is visszavezethető a nyugdíjasok körében. Ezt nagyon megterheli a negatív kontraszelekció és a protekcionizmus, illetve a nepotizmus ami egyébként is butító. A külföldről behozott fiatal utánpótlás esetében az is megterheli ezt az 50%-ot hogy a politikát egy olyan fajta szépségversenynek tekintik, ahol a nárcisztikus szépfiúk és széplányok nyernek. Erre szavazott Budapest egyik fele. Ebből hamar ki fognak józanodni, mert szépség se biztosan van, de ész az semmiféleképpen sincs.

  • Avatar
   Olvasd és add tovább!

   Igaz, hogy eddig nem mondtak Karigerék semmi, de semmi konkrétumot a klímavészhelyzetről, viszont biztos helyről tudom, hogy van olyan terve Karigerinek, hogy
   1. a Római part mintájára az alsó rakpartokon teljesen megszüntetik a közlekedést, mert így akarják növelni a budapesti zöldterületet.
   2. Sőt megszüntetik a margitszigeti futópályát és
   3. a belső buszközlekedést is, mert ott is kevés a zöldfelület.

 3. Avatar
  Kétfarku Kutyapárt

  Szuper cikk!!

 4. Avatar

  Butapest Butapest Duna gyöngye
  Angyalföld Budára telepszik egykettőre.
  A sok lumpen virslit kaphat Karácsonyra
  Járjatok gyalog minden nap a munkátokba.

 5. Avatar

  Nem kell ezeknek STADION
  De KÓRHÁZ sem.
  De még kijózanító sem.
  Csak a kutyaszaros LIGET.

 6. Avatar

  Jót lehet nevetni a cikken, különösen a fiatal lányok lehegesztésének javaslatán, tekintettel az oroszokra.
  Csak egyet fűznék ehhez tanácsként a haladók számára:
  Nem értem mi bajuk azzal ha a fideszesek sok stadiont építenek. Chile, Argentína a megmondhatója milyen jól jönnek sokezres stadionok a Fideszesek és minden egyéb ellentmondó népség megfegyelmezésére. Templom nincs annyi kishonunkban, hogy minden családos hetero nem-iszlámkedvelő magyart oda behajtva és rájuk gyújtva egyszerre lehessen megszabadulni tőlük, de mint argentinok nem is oly rég remekül hasznosíthatták a stadionokat kínzótermekké átalakított öltözőikkel népirtásra.
  Sőt a stadionokban mint a rómaiak elsőosztályú keresztény kivégzési népi játékokat tudtak tartani, az antifa seregek náci rokonlelkei pedig remek éjszaki fáklyás erődemonstrációkat rendeztek effélékben.
  A szuperkórházak nem építésével viszont ha libsi lennék, egyetértenék. Minek gyógyuljon az a csökönyös magyar? Bár… ha jönnek a hódító-haverok, talán nekik mégiscsak kellenének gyógyhelyek. Meg kéne talán a libsik megbízóit, a muszlim pénzelőiket is erről kérdezni.

 7. Avatar

  A Budapestiek megunták langyos életüket. Izgalmakra vágynak. Drog-vészhelyzetre, bűnözés-vészhelyzetre, hajléktalan-vészhelyzetre, közlekedés-vészhelyzetre, hitel-vészhelyzetre, munkanélküliség-vészhelyzetre, egészségügyi-vészhelyzetekre, kulturális-vészhelyzetre, paranoidskizo-vészhelyzetre, szóval félelemre, reménytelenségre és hamisságra. Végtelen hazudozásra.

 8. Avatar
  Jáger László

  Az élet nem habostorta..
  Vészhelyzetet már évek óta kihirdette a gorbán kormány de de facto most vezette be Budapesten!!!
  A káoszért pedig a bejelentett tüntetéseket okolja!!
  A rendőrség csak tette a dolgát amit előírtak neki!!!
  Ennyit az objektivitásról….
  barátilag
  J.L.

  • Avatar

   Te már megint eltévedtél (444-en a helyed):
   Attól hogy kihirdette Karácsony a klímavészhelyzetet, attól még az nincs “de facto” ahogyan írod, de még “de jure” sincs mert nincs konkrét intézkedés mögötte. “de iure”. Ez a nevetséges, de majd leesik ez a budapestieknek is egyszer.
   Te is légből kapott szavakkal pufogsz, valótlanságot . Milyen vészhelyzetet hirdetett ki az Orbán kormány?
   Október 21.-én az Országgyűlésben mondott egy véleményt Orbán Viktor Smuk Ezsébet kérdésére :
   “a maga részéről kifejezetten támogatja és várja a Fővárosi Közgyűlés döntését, amelyben bevezetik a klímavészhelyzetet Budapesten”.
   Megemlíted az objektivitást, de halvány fogalmad sincs róla.
   Inkább a sör mellett elmélkedj a nagy semmiről, a sörös -habos tortáról, ahhoz értesz.
   Karácsony kihirdette a klímavészhelyzetet :
   Nem nyilatkozott hogy hol és milyen méréseredmények alapján milyen tudományos döntés alapján milyen valós konkrét intézkedéseket hozott .
   Szánalmas.

   • Avatar

    Karácsony egy 00!
    Azt viszont nap mint nap be is bizonyítja.
    Biztos lesz nagy adventi naptár a VÁROSHÁZA elött 24 ablakkal, és minden napra jut majd egy meglepetés.
    Várhatott volna addig a Klímavészhelyzettel!
    Most törheti a fejét….

 9. Avatar

  Forgalmi dugót csinálsz? Hazudd a janicsárra!

 10. Avatar
  Jáger László

  Pontosítok
  Nem vészhelyzetet,hanem válsághelyzetet hirdetett ki a kormány 2016-ban amit 1/2 évente folyamatosan +hosszabbít…
  Lnézést a tévedésért!!!
  barátilag
  J,L.

  • Avatar

   Neked nem igazán lehetnek (főleg itt) barátaid, hogy folyamatosan ezen lovagolsz. Ez ennek a ténynek a kompenzálása részedről?
   Írd csak nyugodtan a hülyeségeidet ezt elhagyva a végéről!

  • Avatar

   A FIDESZ kormány a tömeges bevándorlási nyomás miatt rendelt el válsághelyzetet, és ez nagyon is jól van, ezt hosszabbította meg többször. Nem a klímavészhelyzetről intézkedtek.
   De… Orbán a klímavészhelyzetet : “a maga részéről kifejezetten támogatja és várja a Fővárosi Közgyűlés döntését, amelyben bevezetik a klímavészhelyzetet Budapesten” október 21.-én az Országgyűlésben mondott egy véleményt Orbán Viktor Sluk Ezsébet kérdésére .

  • Avatar
   kara kozgun

   Horthy (orrbán bálványa) 700. évfordulón meghívta a tatárokat! Neki a török jutott!

   Országunkat széjjeltépték,
   Befogadott farkasok,
   Előírják, hogy szeressék
   Szomszédaik a magyarok!
   Mert testvér a román, a mongol
   Barát a cseh, szlovák, török!
   Ellenség az, ki mást gondol,
   A hülyeség végzete örök!
   Van-e nagyobb, oly bolondnál?
   És akkorát hazudott, vétett!
   Ki Erdélyt ment vívni a Donnál,
   Mert jóakarónk nekünk a német!

 11. Avatar

  Jáger! Anyád a barátod te barom!!!

 12. Avatar

  Kkarácsony a saját közönségének játszik, azok meg mindent megesznek, (egyelőre), amit feltálal a Facebookon.

  Nem értem ,mi problémájuk van egyébként a közlekedési káosszal.
  Rendszeresen goa partykat rendeztek az Oktogonon,lezárva az Andrássy utat, Körutat, lezárták a Lánchidat pár tüntetővel, akkor az nem volt baj ?

 13. Avatar
  Jáger László

  Kedves utálat tényleg nem utállak…..
  nem vagy méltó rá!!!
  vetésemre sem…
  Csak nem veszlek figyelembe..
  Ennyi..
  barátilag
  J.L.

  • Avatar

   Téged is az Isten teremtett, és te is tökéletes vagy bizonyos fokig, te nem lehetsz utálatos, ilyet írni nem lehet.
   De sajnos sokszor ami lejön a kurzorodról a te gondolataid viszont utálatosak. Ebben igaza van a hozzászólónak. Már rengeteget olvastam itt más hozzászólóktól rólad amikor elborzadtak tőled.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük